Для чого потрібна гіалуронова кислота у косметиці

Далеко не усі знають, що гіалуронову кислоту у косметиці використовуються не тільки для боротьби зі зморшками. Вона має доволі широку дію, про яку й піде мова далі.

Навіщо організму гіалуронова кислота

Гіалуронку вводять у вигляді ін’єкцій, п’ють, але частіше за все її наносять на шкіру у вигляді різних косметичних засобів, щоб зберегти молодість якомога довше. Вона являє собою складний полімер, який присутній у епідермісі, нервових волокнах, волоссі. У складі дерми гіалуронова кислота приймає участь у відновлюваних процесах. Її дефіцит проявляється у вигляді почервонінь, сухості, зниження тонусу, підвищенні чутливості.

Зменшення кількості гіалуронки в організмі зазвичай пов’язують з віковими змінами. Але найбільшим її ворогом є ультрафіолетове проміння. На синтез також впливає якість води, екологія, стрес, наявність шкідливих звичок тощо.

Яку функцію виконує гіалуронова кислота у косметичних засобах

Стимулювати вироблення гіалуронової кислоти в організмі проблематично, тому для відновлення її балансу й існує професійна косметика для обличчя та інших частин тіла. За її допомогою можна підтягнути овал лиця, захистити шкіру від зневоднення.

Гіалуронова кислота у засобах з догляду має наступні корисні властивості:

  1. Зменшення кількості зморшок, профілактика появи нових за рахунок збільшення пружності шкіри.
  2. Створення на поверхні шкіри тонкої захисної плівки, яка запобігає втраті вологи, утримає її у тканині.
  3. Покращення захисних властивостей епідермісу – стійкість до ультрафіолету, вільних радикалів.
  4. Пришвидшення регенеративних процесів, запобігання формуванню рубців та шрамів.
  5. Покращення засвоєння та проникнення в глибоку структуру шкіри вітамінів та інших корисних речовин.

Гіалуронова кислота повністю безпечна для людини, не провокує алергічних реакцій. Косметичні засоби https://pielcosmetics.com/ взагалі можна використовувати навіть дівчатам, які мають шкіру з підвищеною чутливістю.

Чи може гіалуронова кислота сушити шкіру

Стосовно гіалуронової кислоти існує багато міфів. Один з них – ця кислота може сушити шкіру. Гіалуронка має пряму залежність від вологості повітря. Якщо воно пересушене, то досягти ефекту зволоження не вдасться і шкіра буде стягнутою, так сухою. Косметологічні компанії знають про цю особливість гіалуронової кислоти, тому додають у свої креми додаткові компоненти – ліпіди, рослинні олії. Вони насичують шкіру вологою, а кислота вже сприяє її утримання. При використанні сироватки, у якій гіалуронка є основним компонентом, зверху обов’язково використовується крем.

Окрім сироваток та кремі, гіалуронова кислота присутня у багатьох кремах, масках, гелях, тоніках. Користуватись ними рекомендується вже по досягненню 20-25 років, коли в організмі починає виникати дефіцит своєї гіалуронової кислоти. Для досягнення максимального ефекту слід користуватись комплексом засобів з догляду, які доповнюють другу друга. Підібрати догляд можливо самостійно, але краще звернутись до професіоналу. 

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт