Для ЗСУ готують закупівлю далекобійних ракет: що відомо

У Британії опублікували запит

ФОТО: ілюстративне

Міністерство оборони Великої Британії має намір купити ракети великої дальності та обладнання для забезпечення мобільності військ України. Фінансувати закупівлю будуть зі спеціального фонду. Про це повідомляє видання Defence24.

 Ключові вимоги до ракет, які готуються закупити для ЗСУ, є можливість запускати їх із суші, землі та моря з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю польоту від 100 до 300 км.

Поряд із “ключовими” вимогами існують також “бажані”, серед яких - стійкість до перешкод, здатність планувати місію або низьку ймовірність перехоплення протиповітряною обороною, а також мінімальний рівень технічної готовності.

Фонду підтримки України, з якого буде фінансуватися закупівля, є ініціативою під керівництвом Великої Британії за участі Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви. У проєктах у рамках цієї ініціативи також можуть брати участь організації з інших країн. На перший запит фонду подали заявки компанії з понад 40 країн.

Читайте також: чи зможе росія відновити запас далекобійних ракет.

Загальна вартість фонду наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми 200 мільйонів фунтів стерлінгів уже виділено, зокрема на безпілотні літальні апарати та системи розвідки, засоби протиповітряної оборони, а також запчастини для військової техніки ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк