До 33-ї річниці незалежності України НБУ випустив оновлені банкноти з патріотичним гаслом

Номіналом 50, 500 та 1000

День Незалежності України є символом нашої спільної сили та прагнення до свободи. Національний банк України до 33-ї річниці Незалежності випустив модифіковані банкноти національної валюти, доповнивши їх дизайн гаслом сучасної України: «СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!». Про це інформує НБУ.

Перші модифіковані банкноти номіналом 500, 1000 та 50 гривень з серпня поступово вводяться в обіг, тож, можливо у вашому гаманці вже є така банкнота.

Модифіковані банкноти як законний платіжний засіб перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами відповідних номіналів попередніх років випуску та обов’язкові до приймання за їх номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України для всіх видів платежів та зарахування на рахунки.

Модифіковані банкноти випускатимуться в межах планового випуску на заміну зношених та пошкоджених банкнот для забезпечення готівкового обігу необхідними обсягами готівкових коштів відповідних номіналів та підвищення якості готівки в обігу.

 Читайте також: США можуть пожертвувати Україною та Європою, аби розірвати союз Москви і Пекіна

Поступово модифіковані банкноти гривні замінюватимуть в обігу банкноти зразків 2014–2019 років, які мають ознаки зношення.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також