До 9 травня рф почне наступ на кількох напрямках

ЗСУ реагує на кожну атаку

Про це заявив начальник пресслужба прикордонного загону «Сталевий кордон» Іван Шевцов в ефірі "Новини Live".

«Ворог в особі Путіна полюбляє певні дедлайни, і зараз у них дедлайн - це 9 травня. Вони полюбляють такі святкові дні, і саме до 9 травня ворог планує знову ж таки почати свої наступальні дії як на Сході України, так і на інших напрямках. Але і Сили оборони до цього готові, і прикордонники в тому числі. На сьогодні прикордонник - це вже не той просто солдат з автоматом та собакою на державному кордоні, це потужний боєць, який виконує завдання з охорони та оборони України. Тому усі готові», - сказав Шевцов.

Читайте також: Уряд Польщі вніс зміни до закону про допомогу українським біженцям: чи зазначені норми про повернення в Україну чоловіків

«В Україні є чітка різниця від військ РФ, вона полягає в тому, що для нас життя та здоров'я наших бійців важливіші, ніж ті сто метрів землі, які ми віддаємо. Ворог захоплює ці території дуже великими втратами - один до десяти, як мінімум. Тому для нас зараз важливіше за можливості відійти на більш вигідні позиції для того, щоб згуртуватися і дати потужну відсіч ворогу. Ворог свій особовий склад не жалкує, він не жалкує техніку. Для нас все ж таки, навіть маленький відступ, якщо його можна так назвати, він не є досить важливим в тактичному понятті, але він зберігає життя наших бійців», - підкреслив начальник пресслужба прикордонного загону «Сталевий кордон».

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб