«До чогось готуються»: ворог збільшив кількість ракетоносіїв у морі

Що це означає

Фото ілюстративне

У російській федерації збільшили кількість своїх ракетоносіїв у Чорному морі. Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, наскільки це потужні зміни.

«Очевидно, що вони до чогось готуються. Наразі вони маневрують. І вже один з ракетоносіїв зайшов до пункту базування. Наразі в морі – один надводний і два підводних ракетоносіїв, що в загальній кількості складає 16 ракет типу »Калібр«. Але пам’ятаємо, що повернути на бойове чергування ракетоносії – це нескладно. Це займе дві-три години. Пам’ятаємо, що у них є таке тяжіння до більш-менш значущих для них спецоперацій. Ми усвідомлюємо, що можливий удар, ми готові до цього. Але не варто чекати не тільки ракетний масований удар. Вони цілком здатні завдати і точкові удари», - сказала вона.

Так у Військово-морських силах повідомили:

Станом на 26.12.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 10 ворожих кораблів, з них 3 носія крилатих ракет «калібр» загальний залп – 16 ракет;

  • в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 1 корабля;
  • в Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «калібр» загальний залп – 72 ракети; 

Станом на неділю 25 грудня у морі на бойовому чергуванні перебувало до 13 ворожих кораблів. Чотири з них ‒ носії «Калібрів» загальним залпом 24 крилатих ракети.

Порівняно з 23 грудня кількість ракет збільшилася на 16 одиниць

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена