До Греції на допомогу з пожежами вирушить загін українських вогнеборців (ВІДЕО)

4е4е
4е4е

Зведений загін українських вогнеборців вирушить до Греції для допомоги в боротьбі з лісовими пожежами. Про це повідомив сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«На виконання завдання Президента Володимира Зеленського, Уряд на позачерговому засіданні схвалив проєкт протокольного рішення про направлення до Греції сотні досвідчених рятувальників з усієї країни. Україна завжди готова допомогти й підтримати наших партнерів. Бажаємо Греції якнайшвидше приборкати руйнівну стихію», — повідомив він.

Додамо, що в Греції вирує вогняна стихія на північ від Афін. У соцмережах діляться жахливими кадрами пожежі.


Нагадаємо, жителі двох грецьких містечок Вотонас і Марафон на північ від Афін отримали наказ вирушити до узбережжя о 5 годині ранку в п’ятницю, оскільки лісові пожежі вийшли з-під контролю.

Пожежна служба повідомила, що основний осередок вогню розділився на кілька фронтів, що поширюються в різних напрямках. Пожежна служба також готується до сильних вітрів, прогнозованих в Аттиці Й решті Греції.

Дані, станом на ранок п’ятниці, показують, що десятки будинків були зруйновані або пошкоджені, а заступник мера Афіднеса Гіоргос Достіс сказав, що в результаті пожежі була випалена територія площею від 4500 до 5000 гектарів.

Однак загиблих не було, і було госпіталізовано всього кілька десятків людей, в основному пожежних, які отримали легкі опіки, а також мешканців, постраждалих від отруєння димом.

Раніше на цьому тижні були евакуйовані тисячі в північних передмістях Афін.

varta1.com.ua: Новини