До Каховського водосховища знову почала повертатися вода: як це вплине на події на фронті

Втім до повноцінного відновлення водосховища дуже далеко, адже гребля ГЕС досі зруйнована

ФОТО: ілюстративне

До Каховського водосховища, якого вже фактично не існувало після підриву росіянами ГЕС, знову почала прибувати вода. Останні супутникові знімки цього району свідчать, що значна частина раніше осушеної території колишнього водосховища на сьогоднішній день покрита водою.

Пояснюється це тим, що весняне танення снігів принесло додаткову вологу у пониззі Дніпра.

Територія колишнього Каховського водосховища, фактично втраченого внаслідок руйнування греблі ГЕС, залишається важкопрохідною місцевістю у контексті бойових дій. Про це пише військово-аналітичний портал Defense Express.

Коментуючи свіжі супутникові знімки, де видно весняний розлив Дніпра у межах колишнього водосховища, аналітики кажуть про низьку ймовірність проведення десантних операцій на цій ділянці фронту. 

«Вочевидь через природні процеси із таїнням снігу – значні площі знову пішли під воду. А це означає, що коли вода знову піде, то це будуть дуже слабкі ґрунти, де не пройде будь-яка техніка включно з амфібійною», – вважають аналітики.

Вони зазначають, що сама місцевість тут – Великий Луг, який тепер повертається у свій первісний стан – є поєднанням річища самого Дніпра, заплав, заболочених та підтоплених ділянок. Такий ландшафт є вкрай непридатним до будь-яких просувань, кажуть аналітики.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також