До кінця року українцям тричі перерахують пенсії: кому та коли

Перший перерахунок буде здійснений цього літа

Фото ілюстративне

У 2022 році українців тричі очікує перерахунок пенсій. Зміна розміру пенсійних виплат відбудеться 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного Фонду Україна.

З 1 липня та 1 грудня пройде перший перерахунок пенсій українців у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Так, з 1 липня розмір виплат піднімуть до 2027 гривень, з 1 грудня — 2093 гривні.

А з 1 жовтня збільшитися розмір мінімальної пенсії за віком у незайнятих осіб віком від 65 років зі страховим стажем у чоловіків не менше 35 років, а у жінок — не менше 30 років.

Перерахунок відбудеться у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 6,7 тисячі гривень.

Окрім того, з 1 жовтня українцям у віці від 70 до 75 років щомісяця виплачуватимуть компенсацію в розмірі 300 гривень.

Також для пенсіонерів від 70 років зі стажем у чоловіків — 35 років, а у жінок — 30 років, мінімальна пенсія складе 3 тисячі гривень. Якщо страховий стаж менше зазначеного, то мінімальна пенсія визначається пропорційно наявному стажу, виходячи з розміру 3 тисячі гривень.

Уже з 1 грудня безробітним пенсіонерам, яким ще не виповнилося 70 років, з необхідним страховим стажем мінімальна пенсія складе 2,5 тисячі гривень. Українцям, які не мають необхідного стажу, виплачуватимуть мінімальну пенсію пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з розміру 2,5 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, що українцям тричі підвищуватимуть пенсії

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також