До лав тероборони Києва вступив віце-президент російського «Газпромбанку»

«Це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого», — Волобуєв

Фото: УНН

Віце-президент «Газпромбанку» Ігор Волобуєв виїхав з росії та вступив у київську територіальну оборону, пише «УНН».

«Я більше не міг перебувати в росії. За національністю я українець, народився в Охтирці, я не міг більше спостерігати з боку, що творить росія з моєю батьківщиною. Мій візит — це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого. Я хочу залишитися в Україні до перемоги», — розповів Волобуєв.

Він зазначив, що з 2004 року хотів повернутися до України, але не міг зробити цього за сімейними обставинами.

Волобуєв назвав агресію росії проти України військовим злочином.

«Це злочин з боку Путіна, російської влади і, насправді, російського народу. Тому що тут вбиває українців не Путін, краде унітази не Путін, ґвалтує жінок не Путін. Це і є російський народ. І я, хоч і за національністю українець, теж несу за це відповідальність. Мені за це соромно, я буду каятися за це все життя, тому що на мені подвійна відповідальність я не просто росіянин. Я народився тут, я прожив тут 18 років, тому відповідаю удвічі та втричі», — сказав Волобуєв.

Також він прокоментував смерть колишнього віце-президента «Газпромбанку» Владислава Аваєва та його родини. ЗМІ з посиланням на Слідчий комітет Росії писали про те, що топ-менеджер убив дружину і дитину, а потім наклав на себе руки. За словами Волобуєва, подія є інсценуванням самогубства.

Фото: "Fаcebook"

18 квітня в Москві були знайдені мертвими колишній віце-президент «Газпромбанку» Владислав Аваєв, його дружина та неповнолітня дочка.

Минулого тижня колишній топ-менеджер компанії «Новатек» Сергій Протосеня, його дружина та дочка були знайдені мертвими у місті Льорет-де-Мар в Іспанії.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий