До реєстру "Оберіг" планують вносити інформацію про медогляди військовозобовʼязаних

Створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців

У Верховну Раду України подано законопроєкт, який передбачає створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Для цього планується вносити інформацію про медогляди, доступ до якої зможе отримувати лише Міністерство оборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на законопроєкт №12066.

Зазначається, що цей реєстр включатиме інформацію про військових ЗСУ, а також Державної служби спеціального транспорту.

Відомо, що ініціатива спрямована на підвищення ефективності управління даними та покращення доступу до державних і соціальних послуг для військових та їхніх родин.

Таким чином, пропонується:

  1. створення єдиної бази даних, яка дозволить централізовано зберігати інформацію про всіх військовослужбовців. Це полегшить доступ до інформації для державних органів та забезпечить надання електронних послуг військовим.
  2. створення та присвоєння кожному військовослужбовцю унікального електронного ідентифікатора, який дозволить ідентифікувати його в системах національної безпеки та оборони, а також отримувати необхідні адміністративні й соціальні послуги.
  3. запровадити обмін даними з медичними установами. Законопроєктом передбачається вдосконалення взаємодії між системою охорони здоров'я та реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що дозволить оперативніше отримувати медичну інформацію, важливу для військового обліку. Таким чином, планується внести зміни до статті 25-2 Основ законодавства України про охорону здоров'я, що дозволять отримувати дані медичних оглядів військовозобов'язаних Міністерством оборони України та вносити їх у систему.

Необхідно зазначити, що уся інформація, внесена до реєстру, вважатиметься конфіденційною. За її розголошення буде передбачена відповідальність: дисциплінарна, адміністративна та кримінальна.

Законопроєкт має на меті зробити систему обліку військових більш сучасною, ефективною та прозорою, забезпечити інтеграцію з іншими державними базами даних, а також покращити надання послуг військовослужбовцям та їхнім родинам.

Читайте також: Кабмін затвердив розміри виплат у разі отримання інвалідності або загибелі військовослужбовців не у бойових діях

Повідомляється, що наразі він перебуває на розгляді у ВРУ.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також