Ветеран з Львівщини, який пішов на війну вслід за синами, ворожа куля влучила прямо в голову (ФОТО)

Після такого важкого поранення виживають одиниці, чоловік понад рік бореться з наслідками важкої травми

 51-річному Володимиру Владиці з Львівщини, який пішов на війну вслід за синами, ворожа куля влучила прямо в голову. Ветеран більше одного року бореться з наслідками важкої черепно-мозкової травми та з усіх сил прагне повернути своїм кінцівкам рухливість. Нині йому у цьому намагаються допомогти спеціалісти Центру UNBROKEN.  Про це повідомила пресслужба Першого медичного об'єднання Львова.

Пан Володимир усе життя працював шахтарем та ще до початку великої війни вийшов на пенсію. Однак, уже на 5-й день повномасштабного вторгнення чоловік добровільно доєднався до Сил оборони – пішов услід за синами. На той час менший з них уже поповнив лави захисників – теж з власної волі, а старший ще раніше підписав контракт на службу в прикордонному загоні. До нього і доєднався батько.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Поранення чоловік отримав торік у лютому. Це сталося на Донеччині поблизу Соледара. Ворог саме штурмував позиції наших захисників, і одна з куль влучила Володимиру в голову. З таким пораненням, кажуть медики, виживають украй рідко. І Володимир вижив.

Після шпиталів у Краматорську, Дніпрі та Києві, до тями важкопоранений захисник прийшов лише у Львові. Він виборов життя, а тепер бореться і за здоров’я. Через важке ураження мозку, ліва частина тіла Володимира повністю відмовила.

Понад рік чоловік намагається повернути собі здатність нормально рухатися та бути самостійним у побуті. Реабілітація не припиняється. Цього літа він звернувся за допомогою до центру UNBROKEN.

Уже понад місяць з Володимиром займаються львівські спеціалісти. Наразі, щоб вберегтися від падінь, він пересувається за допомогою чотирьохопорної палиці. Мета пацієнта – навчитися рівніше та швидше ходити. Аби її досягти, двічі на день займається з фізичним терапевтом. Разом вони працюють над збільшенням витривалості та покращенням ходьби. Вона зараз стає більш рівною і це вже успіх. А ось розпрацьовувати ліву руку, що є геть неробочою, Володимиру допомагає ерготерапевт.

Раніше пацієнт уже міг майже самостійно одягатися, але і досі зіштовхується з багатьма труднощами/ Також у нього досі є контрактура, тобто обмеження рухливості у ліктьовому суглобі. Завдання – збільшити амплітуду рухів.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Читайте також: комік та воїн Віктор Розовий показав поранену голову після трепанації черепа

Окрім цього, внаслідок травми чоловік має проблеми з письмом та когнітивними навичками, і над їх покращенням теж працює ерготерапевт. При такій травмі як у Володимира, повне відновлення, на жаль, неможливе. Утім, він докладає максимум зусиль, аби стати якомога більш самостійним. Увесь час поруч з ним – дружина. Разом вони долають усі труднощі, разом переживають за синів та чекають на їхнє повернення – з Перемогою.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі