До України наближається літнє потепління: чого очікувати цього тижня (КАРТА)

Синоптики дали прогноз на тиждень

ФОТО: ілюстративне

Погода в Україні упродовж тижня, з 20 по 26 травня, буде теплою і комфортною. У найближчі дні повітря поступово прогріватиметься у більшості областей. Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, температура підвищиться по всій країні, місцями не виключені літні показники в +28°...+30°. В окремі дні подекуди очікуються дощі та грози, проте загалом переважатиме суха погода з невеликою хмарністю. До кінця тижня температура трохи знизиться.

Початок тижня, 20 травня, буде з мінливою хмарністю і переважно сухою погодою. Практично по всій країні повітря прогріється до +24°...+26°, тільки місцями на Прикарпатті, а також на узбережжі морів буде свіжіше, +20°...+23°.

У вівторок, 21 травня, в Україні очікується невелика хмарність. На північному сході грози. Температура підвищиться до +25°...+26°, на Закарпатті та місцями на півдні буде +27°, а на узбережжі морів очікується +21°...+23°.

22 травня температура в Україні продовжить поступово підвищуватися. Опади пройдуть на Закарпатті та в Прикарпатті. У більшості областей буде +24°...+27°, місцями в центрі та на півдні буде +28°...+29°.

У середині тижня, 23 травня, опади очікуються місцями на заході та півночі України. Температура буде в межах +22°...+27°. На південному сході, а також місцями в центральній частині та на півдні країни повітря прогріється до +28°...+30°.

Перед вихідними, 24 травня, подекуди на півночі та в центрі очікуються грози. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +22°...+26°, подекуди на півдні та в центральних областях буде +27°...+29°.

На вихідних, 25 і 26 травня, температура в Україні ще трохи знизиться. 30-градусної спеки вже не очікується, але все одно буде дуже тепло, +25°...+29°.

Найближчий тиждень в Україні буде по-літньому теплим. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також