До вересня 2021 увесь Львів має почати пити воду без хлору

Screenshot_3-2-942x471
Screenshot_3-2-942x471

Львів відмовляється від використання рідкого хлору для дезінфекції води. Тож «Львівводоканал» проводить планомірну реконструкцію помпових станцій, щоб перевести їх на альтернативний спосіб дезінфекції води за допомогою гіпохлориту натрію. Про це повідомила пресслужба міської ради.

За підрахунками підприємства, вже 68 % мешканців міста отримують воду без хлору.

«Цього року було розпочато дозування гіпохлориту натрію у тестовому режимі на насосній станції Збоїща. Це дозволить забезпечити водою без хлору жителів більшої частини Шевченківського району. Таким чином воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів'ян. А до червня планують завершити роботи із переобладнання під гіпохлорит натрію ще й помпової станції Будзень-3, що дозволить подавати воду без хлору до Залізничного району Львова", — повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Також уже зараз у тестовому режимі знезаражує воду гіпохлоритом натрію насосна станція Винники, що подає воду львів’янам, які живуть у Личаківському районі. Водночас насосна станція Сокільники забезпечує водою без хлору Франківський район та частину Сихова.

Водночас, до вересня мають бути завершені роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100 % перевести Львів на воду без хлору.

varta1.com.ua: Новини