«Доброго ранку, мамулічка»: Герой з Рівного загинув за декілька годин після повідомлення мамі

Вічна пам’ять!

Завтра, 6 червня, на майдані Незалежності у Рівному прощатимуться із старшим лейтенантом Дмитром Дзюбишиним. Про це пише «Волинь».

Дмитро з дитинства мріяв стати військовим. Однак, він здобув паралельно дві вищі освіти: «Інформатика» і «Банківська справа». 

«Він пішов у військкомат і фактично впросив взяти його на строкову службу, потім підписав контракт. А вже у 2016 вперше поїхав на Схід — у зону АТО. Він відбув там п’ять ротацій. Ми навіть казали сину, що не обов’язково кожного разу їхати, можна трошки зупинитися. Але він повторював «От будуть у мене діти, як я їм поясню, де я був, коли ворог топтав нашу землю?», — розповіла мама Героя.

У грудні минулого року Дмитро нарешті приїхав у відпустку додому.

«Дмитро дуже любив сестричку, завжди допомагав їй з математикою, навіть коли був в АТО примудрявся задачі їй вирішувати. А під час відпустки наперед зробив усі задачі і віддав мені, мовляв, нехай будуть, але сестричці не віддавай, щоб не розслаблялася», — розповіла пані Наталя.

Із мамою у Дмитра був особливий зв’язок.

«Він завжди знаходив можливість дати звісточку. Коротку, кілька слів, але я знала, що все добре. Завжди намагався мене заспокоїти. Але якось не стримався і сказав: «Мам, вони не люди, ми не можемо пустити їх до вас…».

Останнє повідомлення мамі Дмитро надіслав о 10:40 год 29 травня, а вже до полудня його не стало: «Доброго ранку, мамулічка. Я тебе дуже люблю».

Старший лейтенант Дмитро Дзюбишин загинув внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу поблизу села Золоте, на Луганщині.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт