Додаткова грошова допомога для громадян: хто та коли отримає кошти

У НБУ відкриють рахунок, куди донори надсилатимуть кошти

Фото: ілюстративне

Українські громадяни отримають 2–3 тис. гривень у листопаді поточного року. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України створить спеціальний гуманітарний рахунок у Національному банку України (НБУ).

Про це йдеться в ухваленій урядом відповідній постанові, яка набуде чинності 1 листопада, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у «Facebook».

Згідно з документом, на спеціальний гуманітарний рахунок в НБУ донори надсилатимуть кошти.

Матеріальна допомога з фінансового рахунку виплачуватиметься жителям, які перебували в окупації, а також евакуйованим особам.

«Надання грошової та гуманітарної допомоги евакуйованим українцям і мешканцям звільнених територій відбуватиметься за рахунок коштів, що надходитимуть на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції, відкритий у Національному банку», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що буде створена комісія при Мінреінтеграції, яка виділятиме кошти на закупівлю продовольства, одягу, медикаментів, а також на евакуацію та облаштування місць розміщення переселенців.

Фото: Мінреінтеграції

Нагадаємо, що в «Дії» можнаподати заявку на отримання пільгового кредиту на житло для вимушених переселенців. Одразу сотні українців оберуть за допомогою генератора випадкових чисел.

Уряд планує підвищити розмір допомоги українським переселенцям. Однак йдеться виключно про тих внутрішньо переміщених осіб (ВПО), хто взяв у родину на виховання дітей.

Також ми повідомляли про те, що для українців, які постраждали від російської агресії, передбачена матеріальна допомога як від держави, так і від різних організацій. Причому для цього не обов’язково мати статус ВПО (внутрішньо переміщеної особи).

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів