Додаток «Дія» потрапив у сексистський скандал (ФОТО)

У додатку вже вибачилися за ситуацію

Фото ілюстративне

Додаток «Дія» оприлюднив користувачам інформацію про результати роботи чат-бота «єВорог», але потрапив у сексистський скандал. Про це пишуть «Патріоти».

Додаток опублікував повідомлення, де жінку звинуватили у «вагітності від рашиста». Адміністратори вже видалили цей допис, але в соцмережах зберігся скріншот повідомлення.

«Вагітна від рашиста. Вважає себе чи не першою леді села. Її мати готує їжу для росіян», — наводять приклади повідомлень із чату «єВорог».

Користувачі соцмереж не схвалили такий приклад. Свою думку вони залишили у коментарях під постом.

«Ще й сексизм. «Діє», видаліть цей приклад із вагітною жінкою та наведіть нейтральний», — йдеться в одному з коментарів.

Деякі користувачі побачили в роботі чат-бота інструмент боротьби з особистими ворогами, згадали часи радянського диктатора Йосипа Сталіна та назвали таку політику перетворенням України на «країну доносів».

«І що тепер, спалити її на багатті? Звідки вам знати, що інформація — достовірна? Щоб публікувати таку інформацію, потрібно бути закінченим дег***том, а тим більше цим пишатися», — написав Олексій Морозов.

Кількість критики в коментарях не змусила довго чекати й SMM-фахівці «Дії» прибрати приклад, назвавши його «недостатньо зрозумілою та некоректною комунікацією». 

У «Дії» відреагували на скандал:

«Кожен кейс передається СБУ, де співробітники перевіряють достовірність інформації та виявляють справжніх колаборантів. Наша спільна мета — виявити ворога, а не засудження дій українців», — написали адміністратори.

Раніше повідомлялося, що у «Дії» з’являться нові документи.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також