Документа про відставку Головнокомандувача ЗСУ на сьогодні немає, - секретар РНБО

Данілов прокоментував відставку Залужного

ФОТО: Олексій Данілов

На сьогодні наказу про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного немає.

Про це в коментарі «Українському радіо» заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

«Документа про відставку головнокомандувача на сьогодні немає. Якщо з’явиться документ, тоді можна питати думку і про щось говорити. Доти, доки його немає, я б нікому не радив підіймати ці хвилі, починати розповідати, що щось відбулося. Ви знаєте, що це дуже дестабілізує ситуацію безпосередньо в армії і це не на користь. Якщо будуть ті чи інші документи, тоді ми можемо про це говорити», — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Також наголосив, що потрібно розуміти — війна відбувається не лише на фронті, але й в інформаційному просторі.

«Те, що публікують поважні видання, то інколи й там є такі речі, які не зовсім відповідають дійсності. Я свідомий того, про що розповідаю. Інколи людям приписують те, що не відбувалося. На сьогодні ми живемо в такому світі, де, на жаль, інформаційні війни тривають 24 години на добу і дуже потужно впливають на підсвідомість», — зауважив Олексій Данілов.

Раніше Бутусов повідомив, що Зеленський вирішив обговорити зміну частини військового керівництва, зокрема і Залужного. Він заявив президент нібито переконує всіх учасників Ставки підтримати його рішення, аби це була спільна позиція. 

Читайте також: Угорські фермери протестуватимуть на кордоні з Україною: деталі

«Офіс президента побоюється негативних політичних та інформаційних наслідків звільнення Залужного. Тому зміни плануються на різних рівнях. Зокрема, в офісі активно обговорюється просування до двох десятків авторитетних в ЗСУ та Нацгвардії командирів, переважно комбригів, на вищі посади. Проводяться широкі консультації щодо того, які саме командири мають сильну репутацію в армії та суспільстві та на які посади їх можна призначати», — наголосив Бутусов.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб