«Домівку врятованих тварин» у Львові закривають: причина

Центри порятунку тварин припиняють свою діяльність

ФОТО: ілюстративне

Організатори «Домівки врятованих тварин» повідомили про початок процесу ліквідації центрів порятунку. Проєкт вирішили закрити через відсутність стабільного фінансування, повідомив співзасновник Домівки Орест Залипський на своїй сторінці у Facebook.

Керівник центру розповів, що центр уже рік виживає, як може, постійних чи навіть тимчасових спонсорів немає, а збори кожного разу просто наближаються до нуля.

“Ми більше не маємо сил, затримувати зарплатню по 1-1,5 міс, накопичувати борги 200-300 тис. за лікування тварин, мати постійні борги за їжу для тварин. Ми повністю зупиняємо прийом усіх тварин та починаємо працювати над ліквідацією наших центрів. Якщо говорити прямою мовою, ми закриваємо “Домівку врятованих тварин”, — написав Орест Залипський.

Він додав, що перед закриттям працівники прилаштують тварин, які наразі перебувають в центрах порятунку, в інші заклади. Обладнання “Домівки врятованих тварин“ також роздадуть іншим організаціям, які його потребуватимуть.

Наразі у «Домівці врятованих тварин» живе близько 1500 тварин: 100 собак, 150 котів, 170 свійських тварин (корови, коні, кози), 25 лисів, дикі та екзотичні тварини, зокрема крокодил.

Перший заступник голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що «зробимо з нашого боку все, аби вони продовжили  свою роботу. В понеділок зустрічаємось і визначимо напрямки по яких будемо допомагати».

«Орест Залипський та команда роблять роками надважливу працю, аби рятувати тварин. З нашого боку зробимо все, аби вони продовжили свою роботу. Щойно говорив з Орестом. В понеділок зустрічаємось і визначимо напрямки, по яких будемо допомагати», – зазначив Андрій Москаленко.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк