Дональд Трамп готовий віддати путіну українські території

Щоб швидко завершити війну

Колишній президент США Дональд Трамп готовий віддати частину території України Володимиру Путіну, щоб швидко завершити війну. Про це пише Politico.

Видання опитало експертів та чиновників у сфері міжнародної політики та безпеки щодо планів Дональда Трампа припинити війну в Україні.

Прагнення швидко вирішити конфлікт, ймовірно, відіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО та долі українських територій.

«Дональд Трамп розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою НАТО зобов'язується не розширюватися на схід – зокрема, на Україну та Грузію. І веде переговори з президентом Росії Володимиром Путіним про те, яку частину української території Москва зможе зберегти», – повідомили виданню два експерти з національної безпеки, які підтримують Трампа.

Трамп вважає помилкою обіцяти Україні майбутнє в НАТО і засуджує політику чинного президента США Джо Байдена щодо цього питання.

У разі повернення до Білого дому республіканець здійснить реорганізацію НАТО за дворівневою моделлю. Лише ті країни, які будуть фінансувати сферу оборони на суму не менше 2% свого ВВП, зможуть розраховувати на підтримку з боку США. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також