Донечку найнижчої мами України зі Львівщини, яка нещодавно померла, взяли під опікунство (ВІДЕО)

шщбдю
шщбдю

Львівська волонтерка Уляна Флишко вирішила взяти опікунство над 10-річною Веронікою. 3 роки тому помер батько дівчинки. 25 вересня не стало і мами дівчинки, Марії Українець. Ця жінка була найнижчою мамою України і мала ріст 96 сантиметрів. Про історію цієї родини розповідається в сюжеті «Суспільного».

Волонтерка Уляна Флишко опікувалася Марією Українець, збирала гроші на лікування та їздила з нею до лікарень. Після смерті жінки від раку, вирішила взяти опікунство над її 10-річною донечкою Веронікою.

Волонтерка забрала її до себе — з Червонограда до Львова. Зараз дівчинка адаптовується, з журналістами спілкуватися не хоче.

[arve url=«https://youtu.be/0llAPo6JXjk» loop=«no» muted=«no» /]

«Вона вже має свою кімнату, вона має свого кота Сиверина. В Червонограді вона має песика Шарика і вона навіть хоче їх познайомити. Я ніколи такого досвіду не мала, я не маю дітей і, відповідно, для мене це так само є певна школа життя. Я починаю з Веронікою все з нуля. Я молю Бога, щоб ця дитина була здоровою і справді щасливою, тому що до цього часу вона, насправді, пережила дуже багато», — каже волонтерка Уляна Флишко.

Дитяча психологиня Юліана Маслак каже, що дітям потрібно створювати середовище, в якому вони можуть бути собою.

«Ми ніколи не знаємо до кінця історію, що траплялося там, яка була модель прив’язаності в цій сім’ї. Але ми розуміємо, що ми завжди маємо можливість повпливати в майбутньому на це і створити таке середовище, таку атмосферу, де дитина би могла насправді розквітати та мати можливість бути собою та мала можливість будувати своє життя», — каже Юліана Маслак.

Уляна Флишко шукає для Вероніки нову школу у Львові та планує здійснити мрію дитини — поїхати на море.

Додамо, що у Львові є 389 усиновлених дітей. З них упродовж 2021 року було усиновлено — 28.

varta1.com.ua: Новини