Донька Ірини Фаріон продовжить справу матері

Після 40 днів

Донька вбитої Ірини Фаріон, Софія Особа, заявила про намір продовжити справу матері, створивши громадську організацію та благодійний фонд. Про це вона повідомила в інтерв'ю "УНІАН".

«Все буде, і YouTube-канал її теж будемо вести. Але зараз трошки треба відійти, нехай мине 40 днів. Ми плануємо створити громадську організацію, благодійний фонд, вже випустили марку з конвертом. Потім плануємо зробити пам'ятні знаки. Також думаємо десь у жовтні видати книгу її цитат, вона вже майже готова, - »Орлиці не сповідаються перед гієнами«. Будемо продовжувати проєкти, які вона робила», - сказала вона.

У Львові планують назвати вулицю на честь Ірини Фаріон, а в Києві просять встановити пам'ятник або пам'ятну дошку та надати їй звання Героя України. Софія уточнила, що розгляне ці пропозиції. Софія Особа заявила, що не чула про плани встановлення пам'ятника, але вважає важливим забезпечити пам'ять про маму.

Вона додала, що не планує йти в політику, але продовжить справу матері.

Справа по підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

 

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі