Доплати військовим, строковикам та курсантам: Зеленський підписав важливий закон

Законом також передбачено збільшення відпусток для військовослужбовців під час дії воєнного стану

ФОТО: ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану (реєстраційний номер 9342).

Законом передбачено щомісячні доплати військовим: військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях - від 30 тис. до 100 тис. грн. Ці доплати не виплачуватимуться тиловикам. Також передбачені законом виплати:

  • військовим, які у звʼязку із пораненням зараховані у розпорядження відповідного командира, - 20 100 грн;
  • строковикам - 6 тис. грн;
  • курсантам - 2 350 грн;
  • інструкторам у військових частинах - від 15 тис. до 30 тис. грн.

Законом також передбачено збільшення відпусток для військовослужбовців під час дії воєнного стану. Всім військовослужбовцям передбачена щорічна відпустка 30 днів (на сьогодні - 10 днів), а також може ще бути відпустка до 10 днів за сімейними обставинами.

 Також курсанти матимуть відпустку 10 днів взимку та 20 днів - влітку (зараз відпустки немає). Строковикам передбачена відпустка 30 днів (зараз не передбачена).

Законом розширено перелік осіб, які можуть бути мобілізовані. Тепер можуть призиватися на військову службу під час мобілізації військовозобовʼязані, які мають дружину (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) з осіб з інвалідністю I чи II групи, якщо в сім’ї є інші працездатні особи, які зобов'язані утримувати рідних з інвалідністю.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк