Допомагав мешканцям: окупанти застрелили голову Гостомелю

Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Приліпко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим

Загинув голова Гостомельської громади Юрій Приліпко. Окупанти застрелили його, коли Приліпко допомагав мешканцям. Про це йдеться у повідомленні Гостомельської селищної ради.

Разом із Юрієм Приліпком загинули ще двоє людей — Руслан Карпенко та Іван Зоря.

«Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Приліпко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи горючих і тішачи зневірених. За це його разом із побратимами Русланом Карпенком та Іваном Зорею застрелили окупанти», — йдеться у повідомленні.

Односельчани тепла згадують голову.

"Найчастіше його називали Іллічем. І вороги, і друзі. Він не був ні святим, ні праведним. Але він не був ні скнарою, ні пихатим чи зарозумілим. Міг і на три букви послати, але нікому, ніколи не відмовляв у допомозі. І друзям і недругам, якщо бачив, що це дійсно таки необхідно. Він був Іллічем, якого любили чи недолюблювали, але кожен знав, що у найскрутнішу хвилину не відштовхне і не відмовить.

Ніхто його не змушував іти під кулі окупантів. Міг як і сотні інших пересидіти в погребі. І хто б дорікнув!? Але на нього чекали, на нього сподівалися, в нього вірили. І він зробив свій вибір. Помер за громаду, помер за Гостомель, помер як герой. Вічна пам’ять і наша вдячність. З огляду на ситуацію, неможливо запросити на поховання, просто згадайте і помоліться", — додали у раді.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський надав звання “Місто-герой” шістьом українським містам, які мужньо обороняються проти російських окупантів. Одним з цих міст став Гостомель.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також