Дослідники з львівського клубу Explorer прибрали захаращені Медові печери (фото)

79364184_3330993576974071_6379422359060742144_o
79364184_3330993576974071_6379422359060742144_o

Активісти, небайдужі та дослідники львівського клубу «Explorer.Lviv» напередодні свят зробили генеральне прибирання у Медових печерах, що знаходяться на однойменній вулиці Львова. Про це Андрій Риштун повідомив на своїй сторінці, у «Facebook».

«Раніше там було гидко як на смітнику. Не хотілося навіть заходити. А зараз самі бачите: чистота та порядок. Тепер можна побувати у справжній печері не покидаючи рідного міста. Можна відчути як воно є під землею, дізнатися чи в тебе немає клаустрофобії та здобути перші спелеонавички. Або досвідченим згадати як воно було класно в інших печерах», — повідомив Андрій, підписавши фото.

[caption id=«attachment_165422» align=«alignnone» width=«514»] Фото: Андрій Риштун[/caption]

Він також зазначив, що їм довелося винести звідти 10 мішків зі сміттям, яке накоплювалось продовж «життєдіяльності» відвідувачів.

«Ми (Alina Barnych, Олег Сохан, Dmytro Havrylov(+2), Юрко Скишляк, Богдан Стадник і я) теж долучилися до прибирання цієї печери. Дехто був вже вдруге. Ми винесли плюс/мінус  10 мішків сміття. В основному це були пляшки та бите шкло, трохи ржавого заліза. Дуже дякую всім за веселу компанію, за саму акцію і чудово проведений час. Зараз з впевненістю можу сказати що печера є придатна навіть для групових відвідувань з шкільними класами. Все тут чисто та безпечно. Сподіваюся цей стан протримається хоча б до весняно-літнього шашличного сезону. Не смітіть і буде у вас порядок у голові», — каже дослідник.

Він додав, що тепер відвідувати печеру приємно і легко. Два зали цілком доступні навіть для непідготовлених відвідувачів.

"Вхід в печеру знаходиться на вулиці Медової Печери і позначений на картах Львова. Перші два зали є легкодоступні, навіть згинатися не потрібно. До третьої зали веде вузький раколаз по болоту. Але повірте, воно того вартує! Ця зала є найбільша та найнедоторканіша з усіх трьох. Тут в принципі немає сміття а температура комфортна для перебування у футболці. Тут тихо та спокійно, трамваї над головою не їздять як у Полтві, мобільний не тягне як у Зубрі. Так аж хочеться розкласти каремат, запалити свічечки та залізти у спальник. В одному кутку зі стелі капає чиста вода. Тож є що пити, можна перекантуватися нічку -другу. В печері є кажани, якщо надумаєте її відвідати то не світіть і не підходьте до них будь-ласка", — підсумував Андрій Риштун.

varta1.com.ua: Новини