Дрогобич-Самбір - "дорога смерті" (відео)

Screenshot_1
Screenshot_1

Місцеві жителі кажуть, що до них навіть не їздить швидка допомога, бо це не дорога, а зоране поле.


«Дорогою смерті» називають на Львівщині автошлях Дрогобич-Самбір. Їхати ним відмовляються навіть водії маршруток, бо трасу не ремонтували вже кілька десятиліть, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.


Люди не приховують шоку від ям глибиною в півметра, машини злітають зі шляху в кювети та гублять на дорозі колеса. «У мене онук вчиться в Дрогобичі, цю ніч ночував в якогось хлопця на квартирі, кінець тижня, привезіть дитину додому», - бідкається мешканка Самбора Галина Скалко, бо в місті за кілька днів бачили тільки одну маршрутку. Це Володимир Матківський не встояв перед благаннями людей.  «П’ятниця, щоб трохи людей вивезти. А так просто нереально проїхати», - каже водій маршрутки. 



Їхати із Самбора до Дрогобича відмовляються таксисти – навіть за потрійний тариф. «Я не поїду ні за які гроші», - зізнається Ярослав Макаревич. Додаткова зимова небезпека в тому, що дорогу засипало снігом, за котрим не видно справжнього стану покриття та глибини ям. Тим, хто все ж таки наважився вирушити цим шляхом, їхати доводиться з пішохідною швидкістю, інакше просто не витримає автомобіль. Туристи з Польщі, котрі опинилися на цій ділянці, у відповідь на прохання прокоментувати стан траси лише перелякано хрестяться.


Чиновники кажуть, що довести до ладу 30-кілометровий відтинок можна за 200 млн гривень, і чекати на це лишилося недовго. «Майже все практично готове. Фінансовий ресурс є. Це одна з перших доріг, яку ми відремонтуємо цього року», - обіцяє голова департаменту дорожнього господарства та транспорту Львівської ОДА Роман Кокотайло. Роботи планують почати, щойно дозволить погода, а поки для людей існує єдина альтернатива – електричка, що курсує двічі на день. 

varta1.com.ua: Новини