Дроном забрав кошти: на Київщині викрито шахрая, який ошукав чоловіка

Зловмисник, з допомогою дрону, ошукав чоловіка на 40 тисяч євро

ФОТО: ілюстративне

У Києві викрито шахрая, який, з допомогою дрону, ошукав чоловіка на 40 тисяч євро.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Фахівці Подільської окружної прокуратури міста Києва здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянина (ч. 4 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий за корисливий злочин 34-річний киянин вступив у злочинну змову з двома невстановленими слідством особами для здійснення шахрайства під виглядом обміну валют.

Зловмисники розмістили в інтернеті оголошення про обмін валюти за вигідним курсом та домовилися з клієнтом про зустріч біля одного з пунктів обміну.

Отримавши від потерпілого 40 тисяч євро, один із учасників злочинної групи, непомітно помістив грошові кошти у сумку-сітку, прикріплену до квадрокоптера, після чого скерував літальний апарат у невідомому напрямку, тим самим заволодівши вказаними коштами.

За результатами проведених слідчих дій одного з учасників злочинних дій затримано. Зараз йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дрон шахраїв з прикріпленою сумкою з грошима виявила, неподалік місця скоєння злочину, місцева мешканка, яка повідомила про знахідку правоохоронні органи.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення спільників підозрюваного.

Нагадаємо, раніше у Львові викрили шахрая з Вінниччини, який «розводив на гроші» громадян.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також