Друга військова зима: як розвиватиметься ситуація на фронті та куди битиме ворог

Прогноз від західних ЗМІ

Весна 2024 року обіцяє стати потенційно важливою фазою бойових дій в Україні. Зиму обидві сторони використають для переоснащення.Про це пише  видання CNN.

З посиланням на експертів ЗМІ пише про те, що Україна у своїй тактиці продовжить комбінувати «повзучий» наступ малими групами піхоти та далекобійні удари по російській логістиці.

«Потім будуть розгорнуті перші українські F-16, а також, можливо, більше ATACMS та інших ракет більшої дальності (крім вітчизняних виробничих ліній)», - йдеться в статті.

Водночас, пише ЗМІ, «часто та помилково стверджується, що у росіян закінчуються ракети та інші боєприпаси». Однак, в Україні чекають на нову кампанію ракетних ударів по енергетиці.

«Росіяни, швидше за все, розпочнуть чергову кампанію щодо руйнування енергетичної інфраструктури України. Населення порине у темну зиму», - пише CNN.

Однак поки що незрозуміло, чи будуть великі наступи з обох боків.

«Все частіше говорять про те, що війна триватиме до 2025 року», - йдеться у статті.

Наступного року в рф війна може призвести до серйозніших економічних наслідків. Кремль нав’язав ідею про те, що захист країни є екзистенційною битвою - тут немає суспільної незгоди. Санкції завдали шкоди, але не завдали критичної руйнації, ціна на нафту допомагає обмежити збитки державного бюджету.

Проте в умовах, коли економіка все більше присвячується підтримці військової машини (не менше 6% ВВП буде витрачено на армію наступного року), стреси зростають: нестача робочої сили та інфляція, а також слабкий рубль. Президент путін не захоче скорочувати соціальні витрати напередодні виборів наступної весни, коли більшість аналітиків очікують на зниження цін на нафту і газ.

Багато змінних визначатимуть майбутнє цього конфлікту наступного року, зазначають журналісти.

Раніше генерал, командувач угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що зима не сповільнить контрнаступ ЗСУ. З його слів, погода справді може стати серйозною перепоною на шляху до наступаючих військ. Однак українські сили просуваються вперед переважно без техніки, а тому погодні умови не сильно вплинуть на темпи контрнаступу.

Під час візиту до США президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден обговорювали перебіг контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: «Війна безпілотників»: нові правила Китаю щодо обмеження експорту компонентів для БПЛА створюють перешкоди для України

У Сполучених Штатах задоволені перебігом українського контрнаступу

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена