Другий саміт “Кримської платформи”: про що говорили

Головні заяви учасників саміту

ФОТО: Саміт "Кримська платформа"

Сьогодні, 23 серпня, стартував другий саміт з деокупації «Кримська платформа». Цього року він відбувається в онлайн-форматі через повномасштабне вторгнення росії до України.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Цьогоріч гостей саміту більше, ніж минулого — понад 60 іноземних учасників (тоді було 46), зокрема з Африки та держав Латинської Америки, підтвердили свою участь у саміті. І частина світових лідерів та союзників України вже встигли виступити та висловити свою підтримку у деокупації Криму.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що блок допомагатиме Україні боронити її незалежність, перейти на стандарти Північноатлантичного альянсу і зробить усе можливе для розширення військової підтримки. Про новий пакет військової допомоги, а саме про системи ППО, ракетні системи і тонни боєприпасів, які нададуть Україні Канада і Німеччина оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про економічні санкції на саміті висловився прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він розповів про підготовку нових санкцій проти РФ — її громадян та підприємств, які всіляко підтримують агресію проти України. Також уряд Канади підтримуватиме Україну та українців фінансово.

У той же час президент Польщі Анджей Дуда, який особисто прибув у Київ, закликав демонтувати проєкт «Північний потік-2» і вкотре наголосив, що Крим — це Україна.

Нагадаємо, у промові Дуда об’єднав гімн України та Польщі та анонсував візит до звільненого Криму.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також