Дружина прикордонника Андрія Матиса мобілізувалася після його загибелі

26-річний прикордонник загинув у квітні 2023 року під Бахмутом

26-річний прикордонник Андрій Матис загинув у квітні 2023 року під Бахмутом. Після трагічної загибелі його дружина Юлія вирішила мобілізуватися й теж долучилася до лав Держприкордонслужби. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Андрій Матис із Львівщини планував присвятити себе викладанню історії, вступив до вишу. Проте, сам став учасником історичних подій. Спочатку дитяча мрія привела його на строкову службу до лав прикордонників. Коли повернувся до цивільного життя – одружився і став щасливим батьком сина. Свою красуню-дружину Юлію він попередив одразу: якщо буде велика війна – піде допомагати побратимам», – йдеться у повідомленні.

24 лютого 2022 року Андрій Матис вже їхав у 7-й прикордонний загін у Львові. У квітні 2023 року відбулась ротація під Бахмут.

Читайте також: Президент України розповів, що може прискорити завершення війни вже наступного року

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 21 квітня 2023 року Андрій Матис загинув на Донеччині. Поховали воїна на Марсовому полі Личаківського кладовища у Львові. Воїна посмертно нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі