Дуда шокований руїнами та вбивствами: «Ми побачили друге обличчя у війні Росії проти України»

Побачене на власні очі шокувало очільника Польщі

Фото: інформативне

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що бачив по телебаченню руйнування в Україні внаслідок війни, але коли побачив усе на власні очі, то йому було складно в це повірити.

Про це польський президент сказав на спільній з українським президентом Володимиром Зеленським пресконференції після зустрічі, сьогодні, 13 квітня.

«Ми побачили друге обличчя у війні Росії проти України, обличчя, яке складно зрозуміти, трактувати і приймати. Бомбардовані житлові масиви, знищені житлові будинки, не військові структури, казарми, де жили солдати — ні. Звичайні будинки, де живуть звичайні люди. Ті, яких багато і на моїй Батьківщині, бо вони шукали прихистку», — заявив Анджей Дуда.

Очільник Польщі зазначив, що бачив по телебаченню ці руїни, а тепер побачив на власні очі і складно в це повірити.

«Це не війна, це тероризм. Якщо хтось присилає літаки, солдатів, щоб бомбардували житлові масиви, вбивали мирне населення — це не війна, це жорстокість. Бандитизм, тероризм. І це друге обличчя російського вторгнення до України. Це обличчя, з яким ми ніколи не погодимося», — наголосив президент Польщі.

«Війни були завжди, але в у 21 столітті вбивство жінок та дітей, бомбардування будинків, висоток — це тероризм, бандитизм, топтання міжнародного права, будь-яких принципів», — додав він.

Дуда також поінформував, що до Польщі прибули близько 2,5 млн українських жінок та дітей.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також