Дуда впевнений, що рф продовжить війну і пообіцяв Зеленському у Львові, що Польща передасть роту танків Leopard

Президент Польщі заявив, що Україна отримає танки найближчим часом

Президент Польщі Анджей Дуда впевнений, що росіяни продовжать війну та «різанину», тому країни-члени НАТО мають надавати Україні сучасне озброєння для спротиву російській агресії. Про це він сказав під час візиту до Львова та зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і головою Литви Гітанасом Науседою, повідомляє LIGA.net.

«Росія продовжить цю війну і продовжить систематичні дії щодо знищення України, щоб створити різанину в Україні, надалі знищувати інфраструктуру та міста. Окупантів необхідно зупинити», – заявив Дуда.

Щоб допомогти українським захисникам ефективно обороняти країну, їм потрібна сучасна зброя, наголосив Дуда. Він закликав НАТО та «всі країни» передавати Україні таке озброєння, оскільки допомога Україні – це гарантія миру на всьому континенті.

Дуда наголосив, що зустріч відбувається для того, щоб «підтримати, порадитися, пошукати можливості подальшої допомоги Україні».

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Польща передала Україні 240 танків, «сотні тисяч, якщо не мільйони» боєприпасів, гвинтівки, малокаліберну зброю, гаубиці «Краб», різну допомогу у вигляді технічного забезпечення та озброєння, а також ПЗРК.

«Ми знаємо, що таке російська окупація – протягом 123 років у нас не було власної державності через Росію. Ми були під російською окупацією кілька разів, і ми чудово розуміємо, що таке російський окупант», – заявив Дуда.

Він наголосив, що Польща постачатиме зброю та підтримуватиме Україну на шляху євроінтеграції. На цьому брифінгу Дуда пообіцяв, що Україна отримає роту німецьких танків Leopard найближчим часом.

Фото: Варта1

Як повідомлялося, у Львові Володимир Зеленський провів координаційну нараду.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий