Два банки першими починають видавати пластикові картки для "тисячі за вакцинацію"

a07abd437b3d21a96ea9c732106870df65aeb206
a07abd437b3d21a96ea9c732106870df65aeb206

Відсьогодні у відділеннях «Альфа-Банку» почали видавати пластикові карти для отримання «тисячі за вакцинацію». Про це повідомили в «Альфа-Банку».

Для цього потрібно звернутися до будь-якого відділення «Альфа-Банку» з паспортом та ІПН. Карта не персоніфікована, тому видається відразу ж у відділенні.

А від завтра, 11 січня, уже в «monobank» можна буде замовити пластикову карту для отримання тисячі гривень за вакцинацію.

Про це в «Telegram» написав співзасновник «monobankа» Олег Гороховський.

«З завтрашнього дня клієнти »monobankа«, які оформили карту »єПідтримка«, можуть замовити пластик до неї з доставкою на вибране відділення» Нової пошти«, — написав банкір.

Додамо, що раніше monobank випускав за програмою »єПідтримка" тільки віртуальні карти.

Випуск пластикової картки буде безкоштовним.

Як інформує «УНІАН», програма «єПідтримка» спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 і підтримку тих секторів економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень.

З другої половини січня 2022 року програма буде розширена — українці старше 60 років зможуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Згідно з умовами програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року і буде реалізовуватися в кілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія».

На другому етапі (II–III квартал 2022 року) буде запропонований альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. Механізм виплат зараз розробляється.

varta1.com.ua: Новини