Два президенти зробили заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата у члени ЄС

Україна заслуговує на статус кандидата на членство в ЄС

Президенти України, Литовської Республіки і Республіки Польща – держав Люблінського трикутника, зустрівшись у Києві 23 лютого 2022 року, засудили рішення Російської Федерації визнати квазіутворення на тимчасово окупованих територіях України — так звані «Луганську Народну Республіку» та «Донецьку Народну Республіку». Про це інформує Офіс президента.

У спільній заяві, яку було підписано за результатами перемовин, лідери України, Польщі та Литви наголосили, що, «враховуючи прогрес в імплементації Угоди про асоціацію і внутрішніх реформ, а також нинішні безпекові виклики, Україна заслуговує на статус кандидата на членство в ЄС, і Литовська Республіка та Республіка Польща підтримуватимуть Україну в досягненні цієї мети».

Президенти України, Литви та Польщі також обговорили забезпечення повноцінної роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для запобігання провокаціям та подальшій ймовірній ескалації.

Володимир Зеленський висловив сподівання на підтримку польського головування в ОБСЄ з цього питання і подякував за оперативне скликання спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ.

Президенти обговорили і подальші спільні кроки в межах регіональних форматів взаємодії — Люблінського трикутника, Бухарестської дев’ятки, Ініціативи Тримор’я.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також