Два роки тому загинув Герой України Тарас Матвіїв

Вічна пам’ять!

Два роки тому загинув український журналіст, громадський діяч, військовик Герой України Тарас Матвіїв. Про це повідомляє Книга Пам’яті полеглих за Україну. 

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року у селі В’язівне, Любешівського району (нині — Камінь-Каширського району), Волинської області, але з дитинства мешкав у м. Жидачеві, Львівської області.

Після завершення навчання у Жидачівській школі № 1, в 2011 році — закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, працював кореспондентом.

Влітку 2015 року став добровольцем Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. З 2015 року — депутат Жидачівської райради VII скликання.

У вересні 2018 року вступив на курси лідерства Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де отримав військове звання молодшого лейтенанта та з грудня 2019 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира взводу у 24 ОМБр. 

Загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького, Попаснянського району, на Луганщині.

Нагадаємо, у боях за Україну загинув Герой Петро Антоник.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт