Дві країни відкликають частину своїх дипломатів з України

Співробітників посольства в Україні відкликають через можливе вторгнення РФ.

Великобританія прийняла рішення відкликати частину співробітників свого посольства в Україні через можливе вторгнення РФ. Перед цим стало відомо, що США також евакуйовує родичів співробітників своїх посольств. 

Про це, з повідомлення «ВВС», пише «Уніан».

«За словами чиновників, особливих погроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернеться до Великобританії», — йдеться у повідомленні.

Про це стало відомо після того, коли США наказали родичам співробітників їхнього посольства покинути Україну.

Державний департамент США санкціонував добровільний від’їзд своїх співробітників і розпорядився про від’їзд відповідних членів сім’ї з посольства в Києві. Рішення було прийнято через загрозу військових дій Росії. 

У Держдепі також застерегли громадян від поїздок до тимчасово окупованого Криму і на територію ОРДЛО. За даними США, окупаційна влада продовжує зловживати і довільно ув’язнювати іноземців і місцеве населення.

Тим часом у  МЗС України вважають евакуацію співробітників Посольства США в Україні передчасною і проявом надмірної перестороги.

Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що Російська Федерація нині докладає активних зусиль задля дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

У Брюсселі 12 січня 2022 року відбулося засідання Ради НАТО–Росія, на якому обговорювалися питання безпеки в Європі.

Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напругу в України і утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали вивести війська з України, зокрема, з Криму.

Країни-члени НАТО підтвердили політику «відкритих дверей» щодо прийняття нових членів і заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.

Додамо, що 20 грудня оприлюднили нові знімки супутників компанії «Maxar Technologies», на яких зафіксована російська військова техніка на кількох полігонах поблизу України. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також