Дві смерті і два випадки на одній вулиці: на заході України вибухнуло дві гранати (ФОТО)

Події трапилися за минулі декілька днів

ФОТО: Хмельницька обласна прокуратура

Два кричущі випадки стались у м. Хмельницькому за минулі декілька днів.

Про це повідомили у Хмельницькій обласні прокуратурі.

Один випадок трапився 24 січня. З балкону власної квартири по вулиці Львівське шосе 27-річний хмельничанин кинув вибуховий пристрій у двір багатоповерхівки, попередньо - гранату «Ф-1».

Внаслідок вибуху пошкоджено два автомобілі та вікна квартир на 1-3 поверхах будинку.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. Під час огляду його помешкання виявлено кільце від гранати.

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького зловмиснику повідомлено про підозру за фактами незаконного придбання та зберігання гранати, а також у хуліганстві, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України). Його взято під варту.

Фото: Хмельницька обласна прокуратура

Ще одна подія сталась напередодні. В Хмельницькому в одній із квартир багатоповерхівки стався вибух гранати. Внаслідок події загинув 24-річний молодик та 51-річна місцева жителька.

 Інцидент стався на вулиці Львівське шосе. В квартирі багатоповерхівки вибухнула, ймовірно, граната РГД-5.

«Як наслідок, загинули 24-річний уродженець Шепетівського району та 51-річна місцева жителька. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Фото: Хмельницька обласна прокуратура

ФОТО: Хмельницька обласна прокуратура

Нагадаємо, раніше у Дніпрі затримали військовослужбовця, який кинув гранату в бік правоохоронців.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк