Двох експосадовців СБУ викрили на розкраданні пального на понад 11 млн грн

Розкрадання коштів

Про це повідомляє Служба безпеки України.

До схеми були залучені екскерівник Департаменту господарського забезпечення та його перший заступник. Обоє раніше були звільнені із займаних посад головою СБУ Василем Малюком.

«У ході досудового розслідування й експертиз встановлено, що фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами. Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами», —  пишуть в СБУ.

За інформацією слідчих, для реалізувати оборудки, експосадовці вносили неправдиві відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

«Таким чином підрозділам СБУ було завдано понад 26 млн грн збитків. Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено понад 11 млн у гривневому еквіваленті», — додають у спецслужбі.

Читайте також: У Києві 16-річний юнак побив хлопця та поранив дівчину ножем

Також у ході слідчих дій за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю, зокрема, бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння.

Обом повідомлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб