Двох російських розвідників в Івано-Франківська засудили на 15 років тюрми

Колоборанти з 2014 року працюють у складі ворожих розвідувальних груп

Фото:СБУ

В Івано-Франківську суд виніс вирок двом російським розвідникам — Ганні Ніколаєнко, яка була причетна до захоплення будівлі СБУ у 2014 році, та Андрію Хомутовському, який вступив до армії ЛНР у 2015 році та воював проти України.

Обох злочинців засудили до 14 та 15 років тюрми відповідно.

Про це йдеться у повідомленні Управління СБУ у Івано-Франківській області у «Facebook».

«Жінка очолила угруповання, яке у складі так званого «третього Станично-Луганського батальйону ВДВ ДШБ» вело бойові дії проти українських військових. У подальшому воювала у складі відділення артилерійської розвідки так званої «10 окремої артилерійської бригади 2 армійського корпусу НМ ЛНР», — повідомили у відомстві.

За даними розслідування, розвідниця відбирала вогневі позиції для стрільби, коригувала обстріли підрозділів ЗСУ.

На посаді старшини батареї управління вогнем артилерії займалася забезпеченням речовим майном та комплектуванням кадрами.

Зараз вона служить у штабі незаконного збройного формування. Злочинницю засуджено до позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна.

Інший засуджений — Андрій Хомутовський — вступив до «2 армійського корпусу ЛНР» у березні 2015 року. Був зарахований на посаду командира відділення взводу управління вогнем артилерії (відділення артилерійської розвідки) гарматного артилерійського дивізіону.

«З 2015 по 2017 роки брав участь у бойових зіткненнях з силами АТО-ООС в районі населених пунктів Первомайськ Луганської області та Дебальцево Донецької області. Корегував вогонь ворожої артилерії під час обстрілів в районі населених пунктів Попасна, Троїцьке, Новоолександрівка, Миронівка, Світлодарськ та Золоте», — повідомили у СБУ.

Наразі, чоловік досі продовжує воювати проти ЗСУ на посаді командира взводу управління вогнем артилерії гарматного артилерійського дивізіону «10 оабр 2 АК ЛНР». Засуджений до 15 років ув’язнення з конфіскацією всього майна.

За даними СБУ, зараз обоє засуджених перебувають на окупованій території ОРДЛО і відбуватимуть покарання після затримання.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також