Двоє лікарів та доцентка кафедри у Львові вимагали у військового хабар (ФОТО)

За довідку про «інвалідність»

ФОТО: Львівська обласна прокуратура

У Львові судитимуть двох лікарів медичної установи та доцента кафедри одного з навчальних закладів, які вимагали у вйськовослужбовця хабаря. Медикам інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), науковицю обвинувачують у складанні завідомо підроблених офіційних документів ( ч. 2 ст. 358 КК України). Про це повідомила Львівська обласна прокуратура. 

«Обвинувачені організували схему отримання неправомірної вигоди від військовозобов’язаної особи. Для цього лікарі помістили «клієнта» нібито на стаціонарне лікування та складали щодо нього фіктивну медичну документацію. Медичне обстеження проводила науковиця, після чого жінка склала неправдивий документ, в якому вказала нібито про наявність ознак захворювання. В подальшому на підставі цих відомостей медико-соціальна експертна комісія мала б встановити групу інвалідності», – йдеться у повідомленні.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Такі маніпуляцій, за планом, мали б дати можливість безперешкодно перетнути кордон. Свої послуги обвинувачені оцінювали у 300 доларів з особи.

Читайте також: викрито двох мешканців Львівщини, які допомагали з виїздом через систему «Шлях»

Наразі медикам інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), науковицю ж обвинувачують у складанні завідомо підроблених офіційних документів ( ч. 2 ст. 358 КК України).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк