Директорка з Львівщини прокоментувала аудіозапис із образами одягу учнів (відео)

олдблд
олдблд

У ліцеї № 2 міста Соснівка Львівської області директорка закладу Наталія Щербань вирішила провести показовий рейд із перевірки зовнішнього вигляду учнів 10 класу. На аудіо, яке оприлюднили у «Facebook», чутно, як вона вичитує школярів. 

“А чого в штанах? Я не зрозуміла. На вулиці тепло, чого в робочих штанях?! Вже не обтягнуті, вже робочі. Ну, зрозуміло, дівки, готуєтесь збирати малину і полуницю. Що за манера? Я у свої роки ще можу одіти на себе якусь шаль. А стояти — хусткою зверху накритися, як баба 30 років… Дівчата, це не одяг! Я розумію, що ви з усіх сил старалися, перерили весь гардероб. Значить, привести завтра себе до ладу, найти нормальні штани, а не робочі”, — каже директорка учням.  Як чути із запису, у розмові зі старшокласниками директорка дозволяє собі некоректні висловлювання щодо їхнього зовнішнього вигляду. Одній зі школярок Наталія Щербань навіть дорікнула за целюліт.

Сама Наталя Щербань нічого поганого в цьому записі не бачить.

«Я його не слухала, але мені розповідали, що нічого такого там немає. Я знаю, що я говорила», — про це  вона розказала у коментарі «OBOZREVATEL».

За її словами, в школу діти приходять «у майках, у старих штанях, не переодягаються після фізкультури».

«У чому бігав, у тому й прийшов. Шкарпетки, труси, майка — все на ньому. Вони сидять у майках, а зверху курточка накинута. Ми в театрі людей садимо по двоє через крісло, а в класі діти сидять купою, у верхніх куртках, у задушливому приміщенні. Зараз це загроза життю і здоров’ю. Вони позаписували мої жарти, де я питаю, чого ти куртку носиш до колін, що у тебе — целюліт? Там була маленька, тендітна дівчинка, хіба я могла сказати, що ти целюліт ховаєш?» — пояснює директорка.

Щербань вважає, що діти не раз записували її висловлювання, і називає аудіозапис вирваними з контексту фразами.

«Ми намагаємося підняти дітей до якогось рівня дрес-коду. З мого боку там нічого такого не було, щоб принизити людську гідність. Але школа — це не вокзал. Мені зараз важко зробити вибір, я в ідіотському становищі. Мені тепер продовжувати наполягати на тому, щоб вони одягалися по-людськи, а не готували себе їхати за кордон полуницю збирати. Тому я і говорила про їхні штани», — каже директорка.

В адміністрації школи запевняють, що на батьківських зборах було ухвалено рішення ходити на уроки в одязі ділового стилю. Але ось учні, яких переводять до ліцею в 10-11 класах, до цього не звикли. Тому і виникають конфлікти.

«Правда, батьків замало, вони всі на заробітках, діти живуть із бабусями, дідусями. Приїхала мама одного хлопчика і була здивована. Говорить, що все скаже синові. Але вона тут з’являється чотири рази на рік. Я знаю, що я була десь жорсткою, але це ж не вперше і не удруге. Діти роблять, що хочуть, їм до лампочки, який вони вигляд мають. Але кого ми хочемо у світ випускати? Зараз дуже серйозна дилема: продовжувати наполягати, або діти будуть ходити такими півнями, мовляв, ось як ми директора прищучили», — говорить Щербань.

https://www.facebook.com/100064048838154/videos/103117321833229/

varta1.com.ua: Новини