Джилл Байден зустрілася з Оленою Зеленською

Джилл приїхала в Ужгород

Перша леді США Джилл Байден здійснила візит до Західної України, провівши несподівану зустріч з Оленою Зеленською. Про це повідомляє «Irish Examiner».

Вона сказала Олені Зеленській: «Я вважаю, що важливо показати українському народу, що ця війна має припинитися, і ця війна була жорстокою, і що народ Сполучених Штатів підтримує народ України».

Перша леді приїхала на автомобілі до міста Ужгород, що приблизно за 10 хвилин їзди від словацького села, що межує з Україною.

Вони зустрілися разом у маленькому класі, розмовляючи перед журналістами, перш ніж зустрітися наодинці. 

Дружина президента України подякувала Джилл Байден за її «мужній вчинок» і сказала: «Ми розуміємо, що потрібно, щоб перша леді США приїхала сюди під час війни, коли щодня відбуваються військові дії, де щодня лунають повітряні сирени — навіть сьогодні».

Школу перетворили на тимчасове житло для українських мігрантів з інших регіонів країни.

Президент Джо Байден під час свого візиту до Польщі в березні сказав, що він розчарований тим, що не зміг відвідати Україну, щоб побачити умови «з перших рук», це йому не дозволили, ймовірно, з міркувань безпеки.

За словами американських чиновників, зустріч відбулася після того, як дві перші леді обмінялися листуванням протягом останніх тижнів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також