Джо Байден оголосив нові санкції проти Російської Федерації

Він виступив з новим зверненям та оголосив про нові санкції проти Росії

Джо Байден, президент США

Сьогодні, президент США Джозеф Байден оголосив про нові санкції проти Російської Федерації за визнання «Л/ДНР». Про це він заявив на брифінгу 22 лютого, пише «Бабель».

За словами президента, США введуть санкції проти двох російських банків: «ВЕБ.РФ» та військового банку Росії. Також будуть запроваджені санкції проти російського суверенного боргу.

«Ми запроваджуємо санкції проти двох російських банків. Проти російського суверенного боргу. Ми також запроваджуємо санкції проти російських еліт та їхніх сімей. Вони повинні страждати також. Газопровід «Північний потік-2» буде заморожено. У разі подальших кроків ціна для Росії буде ще більшою. Ми зміцнюватимемо наших союзників по НАТО. Якщо Росія не виведе війська з Білорусі, ми зміцнимо контингент у Литві, Латвії та Естонії. Ми не хочемо конфронтації з РФ, але хочемо надіслати меседж, що готові захищати наших союзників. Ми переконані, що Росія має намір просуватися в Україну. Ми сподіваємося, що цього не буде, але 150 тисяч військ, як і раніше, на кордоні України", — повідомив Байден

Президент зазначив, що ці санкції обмежать доступу РФ до фінансових світових ринків. Крім цього будуть введені санкції проти російської еліти, зокрема, депутатів Держдуми та сенаторів. Проти них обмеження запровадять 23 лютого.

Байден наголосив, що США і надалі надаватимуть оборонну допомогу Україні. Якщо Росія продовжуватиме агресію, то і Штати разом із союзниками продовжуватимуть вводити нові санкції.

«Зараз, коли Росія, можливо, планує наступні кроки, ми хочемо, щоб вона знала, що заплатить ще більшу ціну, якщо продовжуватиме агресію. Ми будемо готові запровадити додаткові санкції», — пояснив він.

Також США продовжуватимуть працювати спільно з Німеччиною над тим, щоб газопровід «Північний потік-2» не запрацював.

Президент США підкреслив, що Росія так і не відвела війська від українських кордонів, і також залишила їх у Білорусі після навчань. Тому Штати збільшать ресурси на посилення оборони країн Балтії.

Додамо, 21 лютого, президент Російської Федерації Володимр Путін визнав самопроголошені республіки ЛНР та ДНР. У Білому домі заявили, що Байден підпише указ, спрямований на заборону інвестицій, торгівлі та фінансування ДНР та ЛНР.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також