«Джус», «Мінка», «Проказін»: оприлюднено фото та історії всіх загиблих пілотів (ФОТО)

Вічна пам'ять!

У Повітряних силах ЗСУ назвали імена усіх трьох українських пілотів, які загинули 25 серпня внаслідок зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині.  Про це повідомила Бригада тактичної авіації м. Васильків. На її сторінці у Facebook опублікували фото усіх українських льотчиків-Героїв.

Окрім капітана Андрія Пільщикова (позивний «Juice»), небесними янголами також стали майор В’ячеслав Мінка та майор Сергій Проказін.

Майор В’ячеслав МІНКА (жив на Київщині). Повернувся в авіацію у 2015 році, коли російський агресор напав на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор Сергій ПРОКАЗІН (проживав на Полтавщині). 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях.

Капітан Андрій ПІЛЬЩИКОВ (родом з Харкова), позивний “JUICE”. 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах обстановки.

Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.

У травні 2022 року указом президента Андрій Борисович Пільщиков був нагородженим орденом За мужність ІІІ ступеня.

Додамо, вчора повідомлялося, що під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись два навчально-бойових літаки L-39.

Читайте також: в авіакатастрофі загинув відомий український пілот «Джус»: що про нього відомо


«Усі троє пілотів, на жаль, загинули. – Мовиться у повідомленні у телеграм-каналі відомства. – Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена