"Екіпаж у шоці": журналіст розповів про реакцію евакуйованих із Китаю на протести українців

rert
rert

Протести українців, спричинені евакуацією українських громадян із Китаю, шокували екіпаж літака, на якому їх доправили з Уханя в Харків.

Про це, у себе в «Facebook», повідомив журналіст телеканалу «Україна 24» Олександр Махов, який був єдиним представником ЗМІ на борту літака.

«Тут весь екіпаж рятувальної місії шокований, через протести. Бортпровідники, пілоти та медики — всі добровольці, які полетіли забирати своїх. Бо Україна своїх не кидає. Позорище. Всі в нормі, до слова — у Харкові», — написав він.

За його словами, всі евакуйовані вже підписали згоду на двотижневу обсервацію.

Махов зазначив, що пасажири і екіпаж у порядку. «З температурою нема нікого. Медики все контролюють. Втомлені, звичайно. Більше доби ніхто не спить», — написав він.

Також журналіст розповів, що сам літак був поділений навпіл: в одній частині — екіпаж, медики і він, потім — буферна зона, щоб її пройти — потрібно одягати спеціальний костюм, окуляри, респіратори.

Нагадаємо, під Полтавою сталися сутички мітингувальників із правоохоронцями, через прибуття евакуйованих із Китаю (відео).

Водночас, після ночі чергування біля Львівського обласного госпіталю ветеранів війн і репресованих ім. Ю. Липи, що розташований у Винниках, біля в’їздів досі протестує понад сотня людей.

varta1.com.ua: Новини