Екоактивістки облили супом ще одну відому картину у французькому музеї (ВІДЕО)

Після того зачитали свої вимоги

У Франції екоактивісти продовжують здійснювати напади на об’єкти культурної спадщини людства і після атаки на паризький Лувр і картину Леонардо да Вінчі «Джоконда»(«Мона Ліза»), нападу зазнав і Ліонський музей образотворчих мистецтв. Про це пише Teлеграф

Дві активістки руху Riposte Alimentaire («Продовольча відповідь») підійшли до картини Клода Моне «Весна» та облили її супом, після чого зачитали свої претензії, пише місцеве видання Le Progrès

«За допомогою цієї акції »Продовольча відповідь« бажає підвищити поінформованість про майбутню кліматичну та соціальну кризу», — йдеться у заяві активістів руху.

Однак акція не призвела до пошкодження картини, оскільки вона була за захисним склом. Все ж наступного тижня буде проведено експертизу, щоб оцінити це напевне.

Обидві активістки були негайно заарештовані поліцією за скаргою керівництва музею. Чи понесуть вони покарання, наразі невідомо. Музей також закриє частину залів для відвідування 11 лютого.

«Продовольча відповідь» виступає за використання громадянського опору для побудови справедливого та стійкого суспільства та просуває, зокрема, право на здорове та стійке харчування.

Читайте також: В Луврі активістки облили супом «Мону Лізу» (ВІДЕО)

Додамо, що у Франції пошкодження чи знищення культурних цінностей карається тюремним ув’язненням на строк до 7 років або штрафом до 100 тисяч євро (понад 4 мільйони гривень).



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також