Економія палива: поради для автомобілістів

ФОТО: ілюстративне

В Україні ціни на бензин значно помітно зросли. Доволі багато АЗС закрилися, а в деяких регіонах на заправках спостерігається дефіцит палива. Водіям транспортних засобів доводиться зменшувати витрати пального, щоб менше платити за бензин.

«УНІАН» назвав корисні звички водіїв, які допоможуть вам заощадити на заправках.

Тиск в шинах

Недостатній тиск в шинах може збільшити витрату палива на 3 %. Шини можна підкачати самостійно, або попросити працівника заправки. Також дуже важливо змінити зимові шини на літні, оскільки надіта не по сезону «гума» сильніше витрачає паливо.

Плавна їзда

Плавна їзда з м’яким гальмуванням і акуратними поворотами заощадить вам значну кількість пального. Уникайте різких поворотів і гальмувань. Дотримуйтесь кількість обертів двигуна не більше 2000 в хвилину.

Постарайтеся об’їжджати ями і вибоїни. По можливості пересувайтеся в суху погоду, оскільки їзда в дощ збільшує витрату палива на 15 %.

Охолодження автомобіля

Намагайтеся не перегрівати машину. У жарку погоду провітрюйте салон і паркуйте машину в тіні. Перегріте повітря помітно збільшує витрату палива в машині.

Відключення обладнання

Якщо ви виходите з машини — обов’язково відключайте обладнання і всі прилади, адже вони працюють від двигуна. Навіть включені фари можуть вплинути на витрату бензину.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також