Екс-прокурор, якого підозрюють у п’яній, смертельній ДТП звинувачує собаку (ВІДЕО)

368e40702cc2ac29778d2efa127fa634
368e40702cc2ac29778d2efa127fa634

Суд на Рівненської області обрав запобіжний захід експрокурору, який спричинив смертельну аварію. Чоловік на кросовері наздогнав і на смерть збив 35-річну матір трьох дітей, яка їхала на скутері. Від травм жінка померла на місці. Водій — колишній прокурор, а зараз — адвокат — намагався втекти. До того ж був нетверезий.

Судове засідання тривало сьогодні, 10 вересня, повідомляє в сюжеті «ТСН».

У залі засідань по обидві сторони виступали — і сторона захисту, і сторона обвинувачення — це колеги підозрюваного. Адже він ще торік працював у прокуратурі, а до суду займався адвокатурою. Тепер же на лаві підсудних просив відпустити його під домашній арешт. Натомість прокурори клопотали взяти його під варту.

«Особа, наразі, є діючим адвокатом. Крім того особа до 2020 року була діючим працівником органів прокуратури, має достатню кількість зв’язків, а тому має можливість впливати на суб’єктів, які здійснюють досудове розслідування, експертів, свідків», — зазначила прокурорка відділу прокуратури Рівненщини Олеся Маркова.

Смертельна аварія сталася напередодні. Водій кросовера наздогнав і збив матір трьох дітей, яка поверталася з роботи на скутері. За словами родичів, він машиною ще протягнув жінку з двоколісним метрів зо 30. А потому, кажуть в поліції та прокуратурі, намагався втекти. Його затримали патрульні. І вони, і родичі загиблої свідчили, він був з ознаками сп’яніння. Не пив — стверджує підозрюваний. Аварія, мовляв, сталася через собаку в салоні.

«Я не розумію, все сталося в одну мить. У мене на передньому сидінні сидів собака, він мені стрибнув на ноги, я відволікся. Цієї миті я почув тільки удар, я навіть не зрозумів, що сталось», — розповів підозрюваний Іван Скобух.



Цілодобовий домашній арешт просили підозрюваний та адвокат. Запевняли, що жодним чином ні на слідство, ні на свідків Скобух не впливатиме. Ба більше, кажуть, інкримінована стаття «порушення правил дорожнього руху в стані сп’яніння, яка призвела до смерті потерпілої», є передчасною. Бо результатів експертизи ще очікують.

«Ми заперечуємо факт перебування підозрюваного в алкогольному сп’янінні. Підозрюваний дійсно від’їхав з місця скоєння ДТП після чого добровільно зупинився. Жодних доказів того, що відбулося затримання, саме, що він намагався втекти, також до клопотання не долучено», — зазначає захисник.

Також підозрюваний обіцяв допомагати родині загиблої. Та попри усе сказане, суддя таки постановив взяти підозрюваного під варту на 2 місяці без права на заставу. Цей час він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Щоб було безпечно, його в СІЗО не повезуть, так як він — експрокурор та адвокат. Якщо його провину доведуть, то йому загрожує до 10 років за ґратами.

varta1.com.ua: Новини