Ексгенсек НАТО повідомив, коли закінчиться війна в Україні

2025 рік буде вирішальним

Війна в Україні триватиме щонайменше до кінця 2024 року, оскільки президент РФ Володимир Путін сподівається на зміни в зовнішній політиці США після виборів президента у листопаді. Про це повідомив колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен в інтерв'ю німецькому телеканалу N-TV.

Він не наважився спрогнозувати конкретні терміни закінчення війни, але наголосив, що наступний 2025 рік буде вирішальним.

“Якщо ми дамо українцям усе необхідне не тільки для виживання, а й для перемоги у війні, у них будуть усі шанси відкинути росіян назад", - заявив данський політик.

Андерс фог Расмуссен зауважив, що перший план Путіна завоювати всю Україну за кілька днів — провалився, тепер він планує заморозити конфлікт і закріпити російську окупацію східної України, сподіваючись на ослаблення Заходу.

Ексгенсек НАТО вважає, що Путін не зупиниться на завойованих територіях і не задовільниться навіть повною окупацією України. 

«Якщо мир буде досягнуто за рахунок українців, якщо українці будуть змушені віддати територію, тоді Путін дійде висновку, що його вторгнення було успішним. У нього з'явиться апетит до подальших дій. Чому б не продовжити? Наступною буде черга Молдови, потім Грузії, потім він чинитиме тиск на країни Балтії», - спрогнозував Расмуссен.

За його словами, якщо Захід виявить слабкість і припинить підтримувати Україну, перемога Путіна спричинить ланцюгову реакцію для схожих дій диктаторських режимів у всьому світу.

«Сі Цзіньпін у Китаї дійшов би такого самого висновку: якщо Путіну зійшло з рук вторгнення в Україну, то і мені зійде з рук захоплення Тайваню. Ось чому ми не можемо дозволити Путіну досягти успіху в Україні. Але для того, щоб донести цю думку до жителів Європи, потрібне рішуче політичне керівництво», - додав Расмуссен.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також