Екскомандир полку «Азов» прокоментував слова Зеленського про мобілізацію менше 500 тисяч осіб

Максим Жорін

Максим Жорін, заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку «Азов», майор ЗСУ прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що кількість мобілізованих може бути меншою, ніж 500 тисяч. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо".

«Проблема в тому, що з цього абсолютно звичайного, логічного процесу створюють шоу, в якому також бере участь Російська Федерація. Їм дуже подобається спостерігати, як ми між собою дискутуємо, сваримось і розбираємось. Сьогодні дуже багато уваги приділяють цьому питанню. Але в нас війна і абсолютно зрозуміло, що нам потрібно проводити мобілізацію, щоб поповнювати війська та давати комусь відпочивати. Хтось користується цим, маніпулює цифрою, яку  незрозуміло звідки взяли, і влаштовує істерику в суспільстві», - сказав Жорін.

Причин влаштовувати подібне немає. Як рік назад відбувалась мобілізація в країні, так і зараз триває і буде продовжуватись, доки в країні війна, зауважив він.

«Питання мобілізації є обов'язковим, невіддільним і нічого надзвичайного в цьому процесі абсолютно немає. Мобілізація має відбуватись постійно, треба припинити істерику, інформаційні шоу і програми навколо цього питання. Ми маємо поставити на облік всіх, як мінімум чоловіків, зрозуміти, скільки їх є, в якому вони стані й далі вже призивати до війська саме тих, хто в армії на сьогоднішній день потрібен», - зазначив екскомандир полку «Азов».

Читайте також: Президент відповів, чи потрібно мобілізувати зараз пів мільйона людей

За словами Жоріна, потрібно міняти системний підхід до питання мобілізації.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також