Ексміністр оборони України заявив, що завершити активну фазу війни до зими нереально

Міністр оборони у 2019–2020 роках Андрій Загороднюк

Завершити активну фазу війни до зими нереально взагалі, тому Україна має готуватися до вирішення, у тому числі, енергетичних проблем. Про це в ефірі Радіо «НВ» заявив голова правління Центру оборонних стратегій, міністр оборони у 2019–2020 роках Андрій Загороднюк.

Росіяни можуть використати зимовий період, аби тиснути на Україну щодо газу.

“Намагання зупинити це все до зими — звичайно правильно, але реалістично ми бачимо те, що у росіян є ідея використати зимовий період, щоб максимально позбавити Україну енергетичних ресурсів для додаткового тиску. Нам потрібно розуміти, що це та реальність, у якій нам жити зиму. Не потрібно себе тішити тим, що цей ризик може якось на 100 % можна передбачити”, — сказав Загороднюк.

Він зазначив, що зараз ведуться активні розмови серед дипломатичних представництв щодо саме ризиків зимового періоду військової кампанії. 

“Однак можна зробити певні дії, аби знизити інтенсивність бойових дій, але в будь-якому випадку нам потрібно перемагати, накопичувати сили та засоби і треба виштовхувати російські сили з нашої території. Яка б не була фаза, ця задача нікуди не дівається”, — сказав експерт.

Ексміністр оборони переконаний, що заморожувати конфлікт і брати великих пауз не можна.

“Нам потрібно закінчати якомога швидше, бо затягування війни — не нашу користь. Якщо ворог побачить, що в нас є достатні спроможності дати відсіч, то, звичайно, це дасть нам період для ще більшого посилення. Це може принести бодай якийсь спокій на певній території України. Логістично завершити активну фазу війни до зими – нереально взагалі”, — сказав голова правління Центру оборонних стратегій.

Нагадаємо, росіяни змусили українських військових співати пісню гурту «Любе».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт